dimecres, 9 de maig del 2012

RIERA DE MAS CLAVÉ

RIERA DE MAS CLAVÉ Aquest nou barranc que es troba a les Guilleries comarca de la Selva ens sorprén per la seva bellesa, cabal permanent i bons ràpels. Per arribar a la riera de Mas Clavé sortim de Sant Hilari Sacalm en direcció Osor per la carretera GI-542, arribarem fins al km.17 on deixarem el cotxe de retorn, de fet aquest barranc es pot fer amb un cotxe, però si disposem de dos millor. Si ho fem amb dos cotxes desprès de deixar el cotxe de baix al Km 17 tornem enrere fins a una pista de terra que primer baixa fins la riera i després puja fortament fins arribar a una esplanada on intuim la riera de seguida, aquí deixarem el cotxe de sortida o si venim amb un sol cotxe aquest tram l'haurem de fer a peu cosa que suposo uns 25 minuts. Des de l'esplanada baixem al llit del riu i en 5 minuts estem al primer ràpel equipat per nosaltres amb una cinta a un arbre, aquest primer ràpel és d'uns 12 mts i ens deixa a una badina on de seguida veiem la instal.lació del segon, aquest és realment espectacular té uns 28 mts i ens deixa en una zona entre dues parets on hem de superar un parell de ressalts el més llarg de 3 mts equipat amb una corda fixa, just després d'això ja veiem la instal.lació del 3 ràpel de 25 mts també molt bonic i com tota la riera molt relliscós. Aquí podem dir que hem realitzat el primer tram de riera, ara ens trobem amb una rampa d'uns 30 mts molt relliscosa i que tot i que no té massa pendent aconsello posar una corda en un dels nombrosos arbres per ajudar-nos a baixar, després d'aixó alguns petits ressalts i un tram de caminar pel llit de la riera fins a trobar el quart ràpel tb equipat per nosaltres en un arbre de la dreta, aquest és un ràpel d'uns 30 mts que fa com una mena de panxa a baix ens deixa de seguida a l'últim ràpel el cinqué equipat per nosaltres amb una cinta en un arbre de la dreta, aquest és un ràpel de 20 mts que ens deixa al tram final on hem de superar uns quants ressalts petits i algun tobogan petit tb que ens deixa a la riera d'Osor a l'alçada de la roca foradada. Ara només cal seguir amunt la riera uns 100 mts i travessar-la per un lloc on s'intueix un corriol que en 10 minuts ens pujarà a la carretera on tenim el cotxe. Descens i equipament dels ràpels R1, R4 i R5 realitzat per Jorge Soucheiron, Jordi Gil, Marta, Àngels Estruch, Marina Navarro i Xevi Franquesa

2 comentaris:

  1. Si es fa amb un sol cotxe, quan aparques després del km.17 (cartell on s'indica el camí a uns gorgs), has de remuntar la carretera a peu (direcció Sant Hilari) fins a la segona pista forestal que trobes, a la primera hi ha una cadena.

    La rampa de 30 metres és molt perillosa, quasi hi tenim un accident. És altament recomanable muntar corda, tot i que a vista no sembla massa complicat és increïblement relliscós. No cal rapelar, amb una corda utilitzada a mode de passamà és més que suficient. Però si rellisques sense corda és impossible frenar la baixada. Nosaltres vam tenir sort que se'm va enganxar la maleta en una branca baixa i això em va frenar, si no, potser ara no podria estar escrivint aquest comentari.

    A dia 7 de juny portava un cabal més que acceptable.

    ResponElimina
  2. Hola, ahir vaig estar per la zona i vaig aprofitar per mirar l'accès al barranc... perquè tinc pensat fer-lo properament...em va costar bastant torobar-lo, la veritat. Caminant per la pista en pujada, quan vaig arribar a un pla amb bastanta vegetació en vaig ficar cap la dreta i vaig arribar a la riera, però aquell tram el vaig trobar molt emboscat, no crec que ni pel mig de la riera es pugui pasar... tornant per la pista vaig veure una mica de corriol a l'esquerra i el vaig seguir, i també em va portar a la riera... aques tram estaba més net, i vaig arribar a la capcelera d'un ràpel. Teòricament el primer té uns 12mts., però aquest em va semblar que en tenia més. Està muntat amb un cinta plana i un maillon a la branca grossa d'un arbre a la dreta. ¿És posible que no sigués el primer ràpel? immediatament abans d'arribar a la capcelera hi ha una petita badina on hi queps tot sencer. La capcelera és ampla, pots anar una mica a l'esquerra i des d'unes pedres es veu el final de ràpel. Des d'allà em semblava que des de l'arbre fins a baix de tot hi havia més de 12 mts. (igual jo, a ull, ho calculo malament, je, je). Us agriria si em poguésiu confirmar si aquest és el primer ràpel o no. Moltes gràcies!!i també per la ressenya! el lloc és fantàstic. A mí m'agraden aquest tipus de barrancs, una mica salvatges i perduts. Salutación!

    ResponElimina