dilluns, 3 d’octubre del 2011

CIRCUIT NACIONAL DE BARRANCS.Competició de Granada

Dissabte 1 d'Octubre del 2011
Avui és el dia en que es disputa la última prova del campionat nacional de descens de barrancs, la prova es disputa a la provincia de Granada concretament a la població de Lentegí.
Aquesta prova es disputa en un sol dia, el dissabte, nosaltres baixem de Barcelona amb cotxe el divendres a la tarda i arribem al poble a les 4 de la matinada, amb la qual cosa dormim unes 4 horetes perquè a les 8 hem d'estar a punt. Al matí van arribant tots els equips al poliesportiu municipal per fer el sorteig de sortida, l'organització arriba tard i a més amb poca cosa preparada, reparteixen els dorsals i l'ordre de sortida. Nosaltres sortim amb el dorsal 1 però penultims en ordre de sortida, cosa que ens agrada perquè el barranc és molt llarg i el fet de tenir equips a darrere pot fer que t'adelantin i perdis temps.
Agafem el cotxe i anem cap a la capçalera del barranc de Guadajana, per arribar-hi només cal seguir uns 3 km de la pista que surt del poliesportiu de Lentejí i deixar el cotxe a l'inici del barranc.
Ens preparem i ens donen la sortida des de la pista mateix, així doncs et fiques al llit del riu amb el temps ja cronometrant, el barranc de Guadajana té aigua al principi i al final però té la part intermitja completament seca, els ràpels oscilen entre 5 i 17 mts i fins i tot té una petita marmita trampa.Una competició d'aquest estil hauria de tenir jutges a cada ràpel i en canvi en els 7 ràpels del Guadajana només trobem un jutge, i encara resulta que està posat en un punt que es considera que és un ressalt, aquí a nosaltres ens han penalitzat injustament ja que el jutge diu que no ens anclem i resulta que al ser un ressalt no és obligatori.
La prova seguiex quan s'acaba el Guadajana i entra al Lentejí, al cap d'uns quant ressalt arribem al ràpel de 25 mts, aquí tb hi ha un jutge però està col.locat en un punt on no veu com s'anclen els participant(molts equips han sigut penalitzats injustament en aquest punt), seguim baixant el barranc i de tots els ràpels que queden només trobem un altre jutge(curiosament ens demana d'on som no sé a que ve la pregunta) i acabem la prova al final del barranc de Lentejí. Hem fet un temps de 1h 48minuts.
Després de la prova anem a dinar i al cap de 5 hores(els jutges han fet la seva siesta) arriben les penalitzacions. A nosaltres ens posen 30 minuts per no anclar-nos en el ressalt del Guadajana i 30 minuts per no tancar el mosquetó en el ràpel on el jutge no veia res, impresionant!Es a dir que el nostre temps queda en 2h 48 minuts, això ens col.loca en la 7ena posició.
La indignació està generalitzada, tots els equips es queixen de la falta de profesionalitat de l'organització que no tenia recursos per organitzar una prova d'aquest estil. Al final la prova queda amb la següent clasificació:
1er Jaire
2on Rodcle
3er Anfibios
4art Trasgu
5e Buitres
6e AEP
7e Gurpteam
I la clasificació del campionat espayol queda:
1er Jaire
2on Trasgu
3er Anfibios
4rt Rodcle
5e Gurpteam
6e AEP
Altres:Buitres, EGAN(sols han participat a una prova i no entren a la classificació)

Per tant aprofito per felicitar als JAIRE pel seu primer campionat espanyol i dir que estem molt contents amb la nostra 5ens posició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada