dissabte, 23 de juliol del 2011

GORGUES DE NÚRIA








23 de Juliol del 2011








Avui per fi hem fet el Núria, era aquest un barranc que ens ballava pel cap des de feia molt de temps i teniem moltes ganes de fer.








Per fer les Gorgues de Núria ens dirigim cap a Queralbs i deixem el cotxe passat el poble a la pista de Fontalba al punt on el camí vell de Núria creua aquesta, comencem doncs a pujar pel camí de Núria passant per pont del Sastre i pujant per l'altre cantó de la vall, quant el camí deixa de pujar i planeja, surt un corriol que ens baixa al riu.Inici del descens, aproximadament 1h 30min de pujada.




El barranc comença amb un ràpel de 14 metres des de la clau de pas del canal que recull aigua per una central elèctrica, aquí comença el primer tram de l'engorjat amb un seguit de tobogans de 3, 7 i 15 mts molt bonics, aquest últim de 15 fa una mica d'impresió però és molt net. Venen després un parell de ràpels, el segon també es pot fer com a tobogan però nosaltres el baixem per l'instal.lació de fora l'aigua que et deixa a una repisa on es pot fer un salt d'uns 5 mts.Ara ja veiem davant nostre el pont del Sastre, final del primer tram, quan arribem al pont podem fer un salt d'uns 12 mts des de dalt d'aquest.


Per fer el segon tram agafem el camí i anem a buscar el pont del cremal, aquí tornem a entrar al riu, una petita desgrimpada i arribem al primer ràpel molt sencill que ens introdueix de nou a l'engorjat, aquí venen una succeció de ràpels, el primer el rapelem, arribem a una gran badina que hi ha una corda per sortir i un passamà i fem un salt d'uns 7 mts, llavors trobem una altre gorga que també saltem i arribem a l'anomenat tobogan de la mort.Aquí hi ha diverses opcions nosaltres escollim la de entrar el llit del riu i fer el passamà de l'esquerra, rapelem i arribem a una repisa des d'on fem un salt d'uns 4 mts.La opció de fer el tobogan és força bèstia, sinó també es pot anar per sobre i fer un ràpel de 25mts que et deixa a centre de la badina.


Araja només queda un petit ràpel que es pot saltar per la dretai arribem al final del descens, si es volgués es podria continuar i sortir per la central elèctrica, caldria però haver deixat abans un cotxe a baix, nosaltres sortim per un corriol que en forta pujada ens deixa en uns 10 minuts al camí vell de Núria i des d'aquí en uns 25min al cotxe.


Descens realitzat per J.Ibañez, Txus, Beth, Letizia, Rafa, Miguel, David, Anna i Xevi, juntament amb un altre grup on hi havia la Sussana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada