dilluns, 11 de juliol del 2011

TORRENT DE LA CABANA



Diumenge 10 de Juliol del 2011



Avui hem escollit aquest barranc per poder fer una matinal i ser aviat a casa. Per fer el Torrent de la Cabana cal dirigir-se a Campdevànol i agafar la carretera que porta a Gombren, just desprès de passar el primer càmping trobem una pista asfaltada que baixa a l'esquerra, és la pista que porta a Estiula. Baixem per la pista i quan arribem al riu trobem un parquing.Els mesos de Juny a Setembre a partir de les 9 t'obliguen a aparcar aquí i et cobre 5 euros, si passem abans de les 9 podrem pujar per la pista i aparcar en algun lloc fora d'aquesta ja que hi ha varis indicadors de prohibit aparcar a la pista. De totes maneres val la pena informar-se a la pàgina web de l'ajuntament de Campdevànol perquè la normativa la van canviant i millor evitar que ens multin.



L'aproximació per tant dependrà de on haguem aparcat, des de baix al parquing fins a l'inici del barranc tindrem uns 50 minuts, mentre que si podem aparcar a dalt amb 10 minuts i serem, no explico l'aproximació pq hi ha molts indicadors a tot arreu, només hem de tenir en compte que el descens s'inicia al Gorg del Colomer Gran.



Arribats a aquest punt el descens comença amb un ràpel de 13 metres que es pot saltar, ve després una zona planera fins al gorg del Colomer Petit, tb saltable(uns 4 mts).El barranc és força descontinu amb molts trams de patejar, arribem al gorg del forat que es desgrimpa i al de la bauma(on han renovat la instal.lació), aquest tb es pot saltar, però el salt és una mica tècnic.Ja només ens queda el gorg de la tosca amb un ràpel que a mig fer hi ha una repisa per saltar i l'últim gorg el de la cabana, que és un ràpel de 15 metres o un salt d'uns 8 des d'una repisa a l'esquerra on s'hi arriba desgrimpant.Final del descens, ara només queda pujar pel camí de la dreta fins la pista i segons on tinguem el cotxe anar cap a un lloc o altre.



Només una recomanació si es fa els mesos d'estiu millor anar ben aviat al matí per evitar la gran aglomeració de banyistes que apareixen per tot arreu al migdia.



Descens fet per Jaume, Anna i Xevi



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada